Verkkokauppa
English website

Tietoa meistä

Hevosten hyvinvointi on meille ykkösasia

Bootsimme on suunniteltu ensisijaisesti silmälläpitäen hevosen hyvinvointia. Haluamme edistää hevoskeskeistä, tieteeseen perustuvaa lähestymistapaa hevosen kanssa olemiseen ja tekemiseen; uskomme, että ihmisen ja hevosen välisen kumppanuuden tulee perustua ystävällisyyteen ja empatiaan.

Tämä ajattelutapa on keskeisenä myös bootsien käyttössä; Flex Boots™ malliston bootsit toimivat parhaiten, kun kavioiden hoito nähdään osana kokonaisvaltaista hevosenhoitoa ja omistaja itse osallistuu aktiivisesti hevosen kavioiden hoitoon, niin että ne pysyvät aina parhaassa mahdollisessa kunnossa.

Lue lisää Flex Boots™ malliston tarinasta alta!

Flex Boots 

 Visio, missio & arvot

Visio

Auttaa hevosia ympäri maailman omistajiensa kautta. Kouluttaa hevosten omistajat ottamaan vastuu omasta hevosestaan, kokonaisvaltaisesti! Auttaa hevosten omistajia ymmärtämään, miltä näyttää juuri hänen hevosensa terve ja toimiva kavio ja miten hän voi sitä ylläpitää.

Missio

Edistää hevosten lajityypillistä kokonaisvaltaista hyvinvointia. Teemme tämän tarjoamalla hevosenomistajille työkaluja, joiden avulla he oppivat, mitä hyvä kavionhoito sisältää ja miten he voivat osallistua siihen aktiivisesti. Tämä tapahtuu kavionhoidon opiskelun sekä bootsiemme avulla.

Arvot

Haluamme edistää kokonaisvaltaista hyvinvointia sekä hevosille että ihmisille.

Vihreät arvomme vaikuttavat päätöksentekoon niin liiketoiminnassamme kuin henkilökohtaisessa elämässämme.

Ihmiset tuotteen takana

Tiimimme esittäytyy

Olemme suhteellisen pieni yritys, mutta meillä on todella hieno ja tehokas kansainvälinen tiimi joka työskentelee kovasti auttaakseen hevosia ympäri maailmaa. Flex Boots™ malliston tuotteet suunnitellaan, valmistetaan ja toimitetaan Suomesta, sovitusasiantuntijamme Minna asuu Australiassa ja  markkinointimme hoitaa Riikka Englannissa. Vaikka olemme hajallaan ympäri maailmaa, olemme kaikki suomalaisia ja meitä yhdistää suomalainen “sisu”: päättäväisyys nähdä asiat läpi koskaan luovuttamatta, tuli mikä tuli!  

Satu Vainikka

Satu hoitaa Flex Hoof Boots Oy:n bisnespuolta sisältäen mm. taloushallinnon ja tukkukaupan tilien hallinnan. Hän on tiiviisti mukana myös Flex Boots™ malliston tuotekehityksessä yhdessä miehensä Jirin kanssa.

Satulla ja Jirillä on kotona hevonen ja kaksi ponia, joten heidän vapaa-aikaansa kuuluu kaikkien tyypillisten hevosenhoitotöiden tekeminen (kyllä, mukaanlukien lannan luominen!).

Jiri Vainikka

Jiri vastaa Flex Boots™ malliston suunnittelusta ja tuotekehityksestä.

Lisäksi hän on todellinen jokapaikan höylä, ja hän myös huolehtii tuotteiden logistiikasta tehtaan ja varaston välillä varmistaen, että kaikki sujuu niin kuin pitää ja tuotteemme ovat aina saatavilla. Tämän seurauksena Jiri on aina liikkeellä!

Minna Sarkkinen

Minna on kavionhoidon ammattilainen, jolla on yli vuosikymmenen kokemus kengättömien hevosten vuolusta, konsultoinnista ja bootsien sovittamisesta Australiassa.

Minna hoitaa asiakaspalveluamme rautaisella ammattitaidolla neuvomalla asiakkaitamme mm. oikean bootsikoon valinnassa.
Ota siis rohkeasti yhteyttä helpdesk@flexhoofboots.com jos mietit Flex Boots™ malliston bootseja hevosellesi!

Minnan sydäntä lähellä on hevosten kouluttaminen positiivisella vahvisteella.

Kati Loivamaa

Kati on pitkän linjan hevosnainen ja Riihmäen toimipisteemme vastuuhenkilö. Kati huolehtii monen muun työnkuvan ohella siitä, että asiakkaamme saa tuotteet pikaisesti käyttöönsä. 

Katin vapaa-aika kuluu nykyään enemmän kaksipyöräisten kun nelijalkaisten parissa!

Riikka Kemppainen

Riikka on yrityksemme markkinointivastaava, joka hoitaa tehokkaasti ja ammattitaidolla niin sometilit, kotisivut kuin isommatkin projektit. 

Riikan vapaa-ajat pitää kiireisenä perheen hevoset ja kissat.

Mistä aloitimme ja missä olemme nyt

Matkamme tähän asti

Flex Boots™ malliston on suunnitellut suomalainen vuolijapariskunta Satu ja Jiri Vainikka. Suomessa heidät tuntee Vainikan aitan yrityksen kautta. He ovat vuolleet kengättömiä ​​hevosia ja poneja jo vuodesta 2004 lähtien ja ovat kengättömyyden pioneereja Suomessa. Aluksi he maahantoivat, myivät ja sovittivat asiakkaidensa hevosille ja poneille muun merkkisiä bootseja, ja siitä kokemuksesta syntyi markkinoiden ensimmäiset hevosten paljasjalkabootsimallisto, Flex Boots™. Mallistoon kuuluu tällä hetkellä sekä standard- että wide-mallit ja FlexPony™ ja FlexHorse™ kooissa. Kokoja Flex Boots™ mallistoon on vain viidessä vuodessa tullut huimat 29!
Bootsit on suunniteltu hevosen hyvinvointi edellä, minkä vuoksi he puhuvat niin vahvasti esimerkiksi viikottaisen kavionhoidon tärkeydestä ja hevosten lajityypillisten perustarpeiden täyttämisestä.

Aloitimme pienestä – kirjaimellisesti!

Pariskunta aloitti aluksi suunnittelemalla pienille poneille FlexPony™- bootsit, koska heidän minishettiksille Pimille ja Poksille ei tuolloin löytynyt sopivia bootseja. Ensimmäinen mallisto kaatui 6 vuoden uurastuksen jälkeen yhteistyökumppanin konkurssin alle, aloitimme alusta.
Vaikeuksien kautta voittoon! Nykyinen Flex Boots™ mallisto näki päivänvalon kesällä 2018 kolmella FlexHorse™ koolla. 

Flex Boots™ mallistoon kuuluu myös eri värisiä pehmusteita ja päkiäisremmejä joilla voit muokata bootsisi yksilöllisiksi, sekä valikoima pohjallisia ja lisävarusteita, jotka auttavat hevostasi tuntemaan olonsa mahdollisimman mukavaksi silloin, kun tarvitaan ylimääräistä kaviosuojaa.

Flex Boots™ malliston tuotteet valmistetaan Suomessa; tämä on tärkeää Jirille ja Satulle, koska ei ole vain ympäristöystävällisempää valmistaa ne lähellä kotia, vaan näin voidaan myös huolehtia tuotteiden korkeasta laadusta. Satu ja Jiri ovat intohimoisia vihreän elämäntavan puolestapuhujia. He sitoutuivat alusta alkaen valmistamaan tuotteita vain  Suomessa, jossa kaikkien työntekijöiden työolot ja palkka on asianmukaiset. Toki bootsien valmistaminen muualla maailmassa saattaisi olla paljon halvempaa, mutta Satulle ja Jirille bootsien eettinen valmistus on tärkeämpää kuin suuret voitot.

Matka on ollut päätä huimaava!

Katsoessaan taaksepäin bootsien valmistuksen alkuaikoihin, Jiri ja Satu kuvailevat sitä villiksi! Mikä sitten ajoi heitä eteenpäin koko suunnitteluprosessin läpi, johon kului vuosia palkatonta työtä, ilman vapaa-aikaa tai lomia? Intohimo tehdä maailman paras kaviobootsi, ja tehdä se Suomessa. Vaikka he kohtasivat takaiskuja, kuten ensimmäisen yhteistyökumppanin konkurssin juuri kun he olivat saaneet vuosien työn valmiiksi, he eivät antaneet periksi.

Heidän sitkeyden ansiosta Flex Boots tuotteet valtaa nyt bootsimarkkinoita ympäri maailmaa ja niistä on tullut nopeasti suosituimmat bootsit kaikissa lajeissa.

Kun ihmiset kokeilevat FlexPony™-ja FlexHorse™-bootseja hevosilleen, he huomaavat nopeasti kuinka hevosen tai ponin liike paranee silminnähden!

Tule osaksi tarinaamme, edistämään hevosten hyvinvointia ympäri maailman!

Scroll to Top